Възрастно семейство било измамено от мним служител на ВиК и им е била отнета сумата от 700 лева, съобщиха от полицията. 

Днес, малко след 10:30 часа в апартамент на бул. “Велики Преслав“ в Шумен позвънил млад мъж и се представил за служител на ВиК. Обяснил, че предстои подмяна на водомери и трябва да направи оглед какъв е водомерът в жилището им, за да изготви протокол. Собствениците на имота го поканили, разговаряли с него, но малко след като си тръгнал, установили, че им липсва сумата от 700 лева.

Парите били в стаята, в която той стоял, докато разговаряли за водомера. По всяка вероятност е отнел паричната сума като е използвал кратковременен момент на невнимание. Възрастното семейство е подало сигнал в полицията, като са описали, че мъжът е висок, слаб и носи шапка с козирка.

От ОДМВР предупреждават отново хората да не допускат в имотите си непознати, а тези, които се представят за служители на определени дружества да им се поиска да представят служебна карта. "Ако имате съмнение за личността се обадете по телефона в съответното дружество и попитайте дали имат такъв служител", съветват от полицията.

От там уточняват още, че сред най-често използваните способи на крадците са и тези, че търсят квартира, искат да им се развалят пари или предлагат евтини и изгодни стоки.

ШУМ.БГ