Областният информационен център в Шумен днес обяви старта на Националната кампания на Мрежата от 27 ОИЦ: „Онлайн конкурс за млади предприемачи“. Кампанията ще се проведе в периода 15 април – 01 юни 2019 г. и е в рамките на инициативата на Европейската комисия „Европа в моя регион“.

„Кампанията ще премине под формата на национален онлайн конкурс за видеоклипове, визуализиращи предприемаческите идеи на младежи от 14 до 18 години., като целта е да се насърчи предприемачеството сред подрастващите и да бъдат обменени идеи между младежи от различни населени места и училища“, каза Галина Минчева, управител на информационния център. 

Тя уточни, че клиповете на участниците от област Шумен ще бъдат приемани като съобщения на „Мessenger“- а във Facebook страницата на Областния информационен център към създадено за целите на конкурса събитие. Всяко видео ще става публично след проверка от администратора, че отговаря на условията за допустимост (съдържание, продължителност, обем).

„Неразделна част от изпратеният видеоклип трябва да бъде Декларация за информирано съгласие от участника, която ще бъде достъпна от 15 април на страницата на FB събитието и може да бъде изтеглена и попълнена оттам. Клипове, които не са придружени от Декларация няма да бъдат публикувани“, каза Минчева.

Видеоклипът трябва да бъде на тема: „Имам бизнес идея!“ с обща продължителност до 2 минути. Максималната големина на клипа трябва да бъде до 25 МБ, а съдържанието му трябва да отговаря на общоприетите морални норми. Предстои експертите на ОИЦ  да посетят училищата в региона за популяризиране на конкурса. Това ще стане до 19 април.

Желаещите да се включат в конкурса трябва да подадат до ОИЦ-Шумен своите заявки в периода 22-25 април. Те ще бъдат включени в обучение за предприемачество, което експертите на ОИЦ-Шумен ще проведат в периода 02-03 май. До 12 май видеоклиповете ще бъдат събирани на Фейсбук страницата на събитието, но няма да бъдат видими за потребителите, а единствено за администратора.

Гласуването, което ще се осъществява единствено чрез събиране на харесвания, ще стартира в 10.00 ч. на 13 май, когато клиповете ще станат видими за широката общественост и ще продължи до 10:00 ч. на 23 май.

Във всяка от 27 – те области на страната ще бъдат отличени 10 видеа, получили най-много харесвания по време на гласуването. Наградата за техните автори ще бъде спийкър. Първите двама от отличените 10 участника във всяка област ще получат и допълнителна награда - посещение в „София Тех Парк“ на 01 юни, където ще се срещнат с официални лица и представители на бизнеса.

ШУМ.БГ