Отборът на „Шумен“ загуби първия мач от полуфиналите от А хандбалната група. Втората среща от серията е в неделя, 14 април от 14,00 часа в зала „Арена Шумен“. В серията се играе до 2 победи.

Днес във Велико Търново шуменки отстъпиха само с гол разлика 26:27. На полувремето резултатът бе равен 13:13. За съжаление „Шумен“ даде „жертва“ в този двубой. В средата на второто полувреме контузия получи един от най-борбените играчи на отбора Диляна Христова . Контузията на Христова стана и обратна точка в мача. След като тя напусна играта, нейните съотборнички останаха по-пасивни в атака. Това позволи на „Етър“ да вкара 4 бързи гола.

Веднага треньорът на „Шумен“ Николай Начев взе прекъсване, за да успокои момичетата. Това даде резултат и шуменки бързо стопиха аванса на домакините, но времето не стигна за пълен обрат в мача.

Силен мач за „Шумен“ направи Глория Павлова. Момичето от Нови пазар, което стана третата българка играла в Шампионската лига и подсили тима на шуменки, вкара 12 гола. Маринела Панайотова добави 4, по 3 добавиха Мария Маслева, Юлияна Таче, Ирене Иванова, по 1 вкараха Християна Драганова и Диляна Христова.

Ако тази неделя „Шумен“ победи „Етър“, то ще се стигне до трети мач, който отново ще е във Велико Търново. Преди мача на женския отбор, в залата ще се изиграят мачове от Б група при мъжете. Те започват от 10,00 часа. Участват отборите на Шумен, Каварна, Русе и Медицински университет - Варна.

ШУМ.БГ