"Арсенал" докосва полуфиналите в Лига Европа след победа с 2:0 над "Наполи" като домакин в първия мач между двата тима. "Артилеристите" стигнаха до успеха с два гола в началото на мача.

Още в 15-ата минута Арън Рамзи засече подаване на Ейнсли Мейтланд-Найлс и изведе домакините напред. Десет по-късно Калиду Кулибали си вкара автогол.

"Щастлив съм, но само 60%. Това значи, че сме си свършили 60% от работата. Все пак ни предстои втори мач, който е в Неапол и ще бъде много тежък. Ние играхме добре, но в такива сблъсъци никога не можеш да си спокоен. Заслужавахме победата", каза след двубоя мениджърът на "артилеристите" Унай Емери.

Специалистът открои добрата игра на "Арсенал" в защита, като тимът записа седма поредна победа на "Емиратс" във всички турнири. От началото на 2019 г., "Арсенал" загуби само веднъж на своя стадион, като това стана във ФА къп срещу "Манчестър юнайтед".

Съставът от Лондон обаче е колеблив при гостуванията си, затова Емери предупреди играчите си.

"Нищо не е решено, въпреки успеха ни вкъщи. "Наполи" е много силен домакин, рядко губи на свой терен, затова ние трябва да сме внимателни и да се възползваме от шансовете, които ще ни се открият", каза още Емери.

Той не спести похвалите си за Рамзи, който играе на високо ниво, въпреки че ще напусне тима през лятото. Уелсецът подписа предварителен договор с "Ювентус", но според Емери е "напълно отдаден на "Арсенал" до края на своя договор".

Голяма крачка към полуфиналите направиха и другите фаворити в турнира. "Челси" победи "Славия" (Прага) като гост, макар и трудно, взимайки аванс след 1:0. "Бенфика" надви "Айнтрахт" (Франфурт) с 4:2 у дома, а "Валенсия" победи "Виляреал" с 3:1 като гост в испанския сблъсък от четвъртфиналите.

Дневник