Директорът на областната дирекция на МВР в Габрово старши комисар Борислав Бончев е подал оставка, съобщи пресцентърът на МВР. Това е станало по настояване на министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Не е ясно дали нареждането е дошло, докато министърът още е в чужбина. По-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви, че Бончев трябва да подаде оставка. Аргументът е, че полицията е позволила младежи в града да правят каквото си искат и да тормозят гражданите.

Оставката на директора на полицията в Габрово заведена в деловодството на министерството, съобщиха от пресцентъра на МВР. Малко след това зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов заяви, че трябва да има още оставки, но за тях ще се говори след назначената проверка по случая.

Габровската полиция е във фокуса на общественото внимание след размириците, избухнали в града в сряда. Те бяха предизвикани от освобождаването от ареста на трима роми, задържани за нанесен побой на служител на магазин в града.

В габровската полиция продължава проверката във връзка с евентуално допуснати пропуски в работата на дирекцията. След приключването й и анализ на резултатите предстои да бъде преценено дали ще бъдат взети допълнителни административни и организационни мерки.

Дневник