Григор Димитров ще срещне италианеца Матео Беретини в първия кръг на турнира от сериите "Мастърс" Монте Карло. Надпреварата в княжеството дава началото на сезона на червени кортове.

Съперникът на Димитров е 54-и в световната ранглиста. Италианецът е на 22 години, като през миналата година спечели първа титла в своята кариера. Димитров никога не е срещал Беретини на ниво АТП.

Най-доброто представяне на Димитров в Княжеството е полуфинал от 2018 г. Тогава той загуби от Рафаел Надал, който по-късно спечели 11-ата си титла.

Жребият отреди евентуален съперник на бившия №3 в света да бъде канадецът Денис Шаповалов. В случай, че Димитров продължи напред той може да срещне Надал още в трети кръг.

Димитров, който заема 29-ото място в световната ранглиста, беше планирал общо четири турнира на клей. В последния момент той реши да се включи в надпреварата от категория "АТП 500" в Барселона, като получи "уайлд кард" от организаторите.

След Монте Карло, където тренира и живее през повечето време, 27-годишният българин ще се насочи към каталунската столица (22-27 април), а после му предстои участие в мастърсите в Мадрид (6 - 12 май) и Рим (13 - 19 май).

Кулминацията на сезона на червени кортове ще е вторият за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос", който стартира на 27 май.ююСред по-интересните мачове в първия кръг на мастърса в Монте Карло са Станислас Вавринка срещу Лука Пуй, Гаел Монфис - Диего Шварцман и Хуберт Хуркач срещу Борна Чорич.


В половината на Димитров и Надал е още Александър Зверев. В другата част на схемата са Новак Джокович и Доминик Тийм.

Дневник