Като формалност определи министърът на спорта Красен Кралев пътя до построяването на нов стадион на мястото на "Българска армия". Той изтъкна, че държавата и ръководството на "ЦСКА-София" гледат в една посока.

Червените искат да изградят ново съоръжение, като преди седмица представиха първите два разгледани проекта.

"Имаме пълно разбиране, ние притежаваме собствеността на стадиона, ЦСКА иска да инвестира в него. Има много форми, през които това може да стане. Важното е, че има пълно разбирателство между държавата и намеренията на клуба. Няма несъответствия, просто е формалност този път да бъде извървян до края", каза Кралев в Солун, където в събота предстои среща за обсъждане на кандидатурата на България, Гърция, Сърбия и Румъния за съвместна кандидатура за Евро 2028 или за световното през 2030 г.

Министърът уточни, че евентуалният нов стадион на ЦСКА няма общо с кандидатурата. "С тях (ЦСКА) работим много добре заедно, то е съвместен проект, който ще вършим, но не искам да казвам нищо повече преди да е приключила процедурата."

Основният проблем около изграждането на нов стадион на мястото на "Българска армия" се очертава да е свързан с това, че съоръжението е в парк. "Доколкото съм говорил с главния архитект, може да се строи в рамките на "чашата" на стадиона, не може да се излиза от нея. Ще има проблем с паркинга, но трябва да се дискутира. Всичко зависи какъв проект ще се представи в Столична община. Аз също искам да видя проекта, с който "армейците" ще кандидатстват и който заедно трябва да правим", добави Кралев.

По думите му в София трябва да се направи нов национален стадион, който да влезе в съвместната балканска кандидатура. Другите градове, които България може да предложи, са Пловдив, Варна и Бургас.

Дневник