Мачове на "Левски" са най-гледаните в редовния сезон на Първа лига, показват данни, предоставени от Nielsen Admosphere - България за "Дневник". Общо 13 са двубоите на сините, които попадат в топ 20 по рейтинг в каналите на платения пакет "Диема екстра", където се излъчват срещите от българското първенство.

Най-гледаният мач е дербито между "Левски" и ЦСКА на 24 февруари. Тогава сините спечелиха с 1:0 след автогола на Стивън Перейра, а дербито беше съпътствано от недоволството на червените срещу съдийството.

Двубоят е събрал 332 хиляди зрители (рейтинг 4.95%). Това го прави по-гледан от всички други спортни събития, излъчвани в каналите от пакета "Диема екстра" за 2018 г.

Високият интерес към дербито между "Левски" и ЦСКА вероятно може да се обясни и със смяната на властта при сините, която беше потвърдена впоследствие на общото събрание в началото на март.

Само още един мач минава рейтонговата граница от 4%, като това е есенното дерби между "Левски" и ЦСКА. Следват двата мача между сините и "Лудогорец", а след това са двете срещи на червените с шампионите.

"Левски" и ЦСКА имат по шест двубоя в топ 10. Сините обаче имат още седем до 20-ото място, а червените - един.

Най-гледаният мач, в който не участва нито един от двата отбора, е "Черно море" - "Лудогорец" от пролетта със 166 хиляди зрители (2.47%) и 15-о място. Срещата между "Ботев" (Пловдив) и "Славия" (117 хиляди, 1.57%) е на 44-а позиция и е най-гледаната, в която не е играл никой между "Левски", ЦСКА и "Лудогорец". В топ 50 има само още един такъв мач - между "канарчетата" и "Берое".

Дневник