Скаути от Шумен и Варна се включиха в благотворителната акция „Купи и сподели“, която продължава в двата града. Членовете на една от най-големите доброволчески организации в страната разясняваха целите на кампанията с покана към желаещите да дарят, съобщиха от офиса на обществения посредник в Шумен. 

Акцията „Купи и сподели“ е част от четвъртото издание на традиционната кампания на омбудсмана Мая Манолова под надслов - „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“.

Младите скаути превзеха осем от общо тринадесетте обекта на кампанията в Шумен и Варна и се превърнаха в любопитна атракция за посетителите, които отговориха с ентусиазъм на призива да дарят хранителни продукти в подкрепа на възрастните хора по повод големия християнски празник Великден.

„Впечатляващо е, че докато децата поздравяват дарителите за всеки оставен продукт, хората отвръщат с благодарност за благородната инициатива“, сподели впечатленията си обществения посредник Иван Капралов, който заедно с кмета на варненския район „Владислав Варненчик“ Николай Костадинов благодариха на децата-доброволци.

Повече от 50 деца скаути и техните родители се включиха в доброволческата мисия в набелязаните магазини вчера и днес.  Скаутите планират да повторят акцията си и през следващата седмица на 19 и 20 април.

Припомняме, че благотворителната акция „Купи и сподели“ се провежда за втора поредна година в 13 обекта на шуменската верига хранителни магазини BulMag, като желаещите да се включат в нея използват брандираните, специално за кампанията, потребителски колички. В ресурсното осъществяване на акцията се включи и отговорна бизнес коалиция, съставена от фирмите „Фикосота“, „Телепол“ и „Херти“.

Кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ се развива в няколко направления, които предоставят различни възможности за включване. Набират се парични средства, по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българският червен кръст (БЧК): IBAN: BG53UNCR70001522802795 Банков код: UNCRBGSF, чрез онлайн дарения от България и чужбина на сайта на БЧК -www.redcross.bg или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС.

ШУМ.БГ