Прокуратурата поиска постоянен арест за Полина Шишманова. Днес жената, чиито кучета нападнаха деца и възрастни край Железница, остана безмълвна пред съда и репортерските въпроси и скри лицето си. В началото на съдебното заседание тя се разплака и се наложи председателят на състава да я успокои, предаде Нова тв.

Адекватната мярка за неотклонение обаче според съда е гаранция - 1000 лева, защото месечният доход й е 1500 лева. Тя трябва да бъде внесена до 10 дни.

Съдът счете, че има доказателства, че е извършила престъплението - не е положила достатъчно грижи за двете кучета и те са причинили средна телесна повреда - обезобразяване на долни крайници на три деца.

Нейните два ротвайлера нападнаха в гората край Жеезница дядо и трите му внучета - на 7, 9 и 12 г. Спасила ги е само намесата на жена с малко дете, притежаваща спрей.

Шишманова твърди, че кучетата са откраднати, а съседи разказват как същия ден мъжът й Красимир разказал, че са се погрижили и кучетата ги няма (семейството е от друг тузарски квартал - Симеоново, през един квартал от Железница, б.р.). Няма обаче разбити ключалки на клетките им или други следи от взлом.

Съдът заключи, че или кучетата са пуснати от собствениците си, или са избягали от дома си. Обвиняемата е била длъжна и е трябвало да предвиди, че любимците й са агресивни и могат да причинят увреждане на други животни или хора. Събрани са достатъчно доказателства, че Шишманова е съпричастна към престъпленията, смята съдията, но допълни, че за обвинителен акт трябва да се съберат още доказателства.

В подкрепа на пускането на жената е фактът, че няма опасност да се укрие, трудово заета е, има чисто съдебно минало, няма и противообществени прояви.

Днес по време на гледането на мярката за неотклонение представители на прокуратурата разказаха за разпита на Ивайло Вакалиев, съсед. На 8 април около 14 часа ротвайлерите влезли в имота му и нападнали кучето му, причинявайки му тежки увреждания - извадено око, счупен таз. Около 23 часа същия ден Ивайло говорил със съпруга на Шишманова за нападението.

Питал го какво ще стане с ротвайлерите, а Камбуров му отговорил, че след нападението са взели мерки и кучетата ги няма вече. Били решили въпроса генерално.

Животните, собственост на Шишманова, са агресивни, заключи прокуратурата. Целостта на телената ограда, където живеят, не е нарушена и няма как да са избягали. Съпругът на Шишманова обаче твърди, че клетката на ротвайлерите е била разбита и така те изчезнали. Деница Гиндева, приятелка на Шишманова, също заяви днес, че кучетата били откраднати или избягали.

Клуб Z