Днес за четвърти ден поред жители на Габрово излязоха на протест срещу насилието след като млад мъж беше нападнат и бит от роми в магазина, в който работи.

Пострадалият - Венцислав Иванов, днес за пръв път участва в протеста. Пред БНТ той заяви, че е нормално да подкрепи на свой ред хората, които преди това са оказали подкрепа на него. Той подчерта, че протестът не е срещу един етнос, а срещу агресията. Изрази убеденост, че като видят колко много хора са се събрали, агресивните ще се замислят.

Митингът продължи около два часа, след което участниците в него преминаха по улиците на града.

Проявата премина при засилени мерки за сигурност. Полицаи и жандармерия спираха коли с регистрация от други градове за проверка на документите, се видя от репортажи на Би Ти Ви и Нова телевизия. Тази сутрин на брифинг старши комисар Красимир Добрев, който е директор на дирекция "Жандармерия", допусна, че към протестиращите габровци ще се присъединят "гости на града".

Преди ден шефът на полицията в Габрово Борислав Бончев подаде оставка, поискана от премиера. Проверява се дали полицията е действала адекватно при предходните протести. 

Дневник