Манчестър юнайтед" беше изправен пред това да загуби трети пореден мач за пръв път след идването на Оле Гунар Солскяр на мениджърския пост, но се справи с "Уест Хем" в среща от 33-ия кръг на Висшата лига. "Червените дяволи" стигнаха до труден успех с 2:1, допъл след два гола на Пол Погба от дузпи.

Много силни изяви имаше и вратарят Давид Де Хеа, който беше с голям принос за победата.

Трите точки изказиха "Юнайтед" на пето място, като съставът измести "Арсенал". "Червените дяволи" имат 64 точки, а "артилеристите" са с една по-малко, но и тепърва ще играят.

В началото на мача съдиите направиха голяма грешка в ущърб на гостите. Фелипе Андерсон беше точен в 10-ата минута, но попадението му беше отменено заради засада. Повторенията показаха, че Диого Далот покрива нападателя на "чуковете".

Само девет минути по-късно "Юнайтед" стигна до гол. Погба се разписа от бялата точка след нарушение на Робърт Снодграс срещу Хуан Мата. Испанският халф падна много лесно макар топката да не беше в него, но реферът Греъм Скот реши, че дузпа има.

След почивката "чуковете" изравниха с точно изпълнение на Фелипе Андерсон. Бразилецът засече центриране на Мануел Лансини в 49-ата минута, като защитата на домакините беше лошо построена.

Последваха силни минути за "Уест Хем", като гостите от Лондон имаха голям шанс да си тръгнат с трите точки от "Олд Трафорд". Резервата Михаил Антонио удари греда, а малко по-късно негов удар беше спасен по невероятен начин от Де Хеа.

"Юнайтед" извади късмет и на свой ред се възползва от ситуацията. В 80-ата минута при контраатака Райън Фредерикс фаулира в наказателното поле Антони Марсиал и домакините получиха втора дузпа. Погба стреля много силно в долния десен ъгъл на Фабиански и не сгреши – 2:1.

Битката за топ 4 се завърза още повече, след като по-рано през деня "Тотнъм" победи изпадналия "Хъдърсфийлд" с 4:0. "Шпорите" са трети с 67 точки, а с една по-малко е "Челси". Сините, които заемат четвъртото място приемат "Ливърпул" в неделя.

Дневник