ЦСКА постави под напрежение шампиона "Лудогорец", след като се изравни с него по точки преди мача му от 29-ия кръг в Първа лига. Червените надвиха на своя "Българска армия" "Берое" с 2:0.

Попаденията паднаха в началото и края на мача. Точни бяха Евандро и Кристиян Малинов.

Другият претендент за титлата "Лудогорец" гостува на "Левски" в неделя.

Това е пети пореден мач без загуба на ЦСКА в шампионата и шести във всички турнири. Тимът, воден от Любослав Пенев, не е допускал гол в пет от тези шест срещи. Вратарят Витаутас Черниаускас е в серия от 465 минути без допуснат гол.

"Берое" е без победа в шести пореден мач, а последният му успех като гост е от декември.

Още в началото на мача ЦСКА започна активно, но срещна агресивен съперник, който се бореше за всяка топка. Домакините бяха принудени да правят и принудителна смяна, след като Тиаго получи контузия.

В 13-ата минута Евандро влезе на скорост в наказателното поле и беше съборен от Никита Баранов, който реагира бавно. Естонецът сложи ръката си на рамото на Евандро, а нападателят на ЦСКА използва контакта и падна.

При отсъдената дузпа Евандро стреля мощно и не сгреши – 1:0.

До края на първата част головите положения липсваха, като преобладаваше битката в средата на терена. "Берое" опита да притисне домакините, но нямаше идеи в предни позиции. В края на първата част и тимът на Александър Томаш трябваше да прави принудителна смяна.

Втората част започна с натиск на ЦСКА, но "Берое" издържа, като вратарят Душан Перниш се отчете с важни намеси. След влизането на Мартин Камбуров гостите от Стара Загора опитаха да изравнят и бяха близо до това.

Ветеранът се разписа, но попадението му беше отменено заради засада.

В края на мача ЦСКА отново започна да задържа топката и направи няколко опасни атаки. В 89-ата минута съставът на Пенев вкара втори гол и реши всичко. Точен беше Кристиян Малинов с изстрел от границата на наказателното поле.

Дневник