"Левски" и "Лудогорец" се изправят един срещу друг в най-интересни мач от 29-ия кръг в Първа лига. Сините имат шанс да завържат троен възел за титлата, след като ден по-рано ЦСКА победи "Берое" и се изравни по точки с "Лудогорец".

В момента сините изостават с шест точки от "Лудогорец" и червените.

Задачата на "Левски" обаче е много трудна, след като тимът ще бъде без титулярната си защита. Луи Нганиони, Нуно Рейш и Живко Миланов са наказани. Сините се отказаха от услугите на Давид Яблонски и Милош Цветкович, чиито договори изтичат. Същата е ситуацията и с Жерсон Кабрал.

"Играем мач за мач и накрая ще броим точките. В такава ситуация сме, че няма как да се откажем от челните позиции. Точките са много необходими и точно в този период се стремим към тях, но искам полека и да изграждаме стила, който отговаря на "Левски". Вървим в правилна посока, но бавно", каза треньорът на "Левски" Георги Дерменджиев.

Сините няма да имат на разположение и домакинското си предимство, след като срещата ще се играе на "Васил Левски", вместо на "Герена". Това се налага заради спешна подмняна на терена на "Георги Аспарухов".

За сметка на това "Лудогорец" отива в София със самочувствие, изразено и от треньора Стойчо Стоев. Той обеща тимът му да играе за победа, за да не зависи от други в битката за титлата.

Шампионите нямат проблеми с контузени или наказани играчи. Лошата новина за Стоев и тимът му е, че "Лудогорец" не е вкарвал гол в три поредни мача. За последно отборът вкара на 16 март.

Последният мач между "Лудогорец" и "Левски" беше на 10 март, когато шампионите спечелиха в Разград с 2:0.

Двубоят е тази вечер от 19 часа на националния стадион "Васил Левски".

Дневник