„Шумен“ и „Етър“  ще играят трети мач, за да определят кой ще отиде на финал за шампионската титла в А група при жените. Днес във втори мач от полуфиналната серия „Шумен“ победи „Етър“ с 27:22 (14:10), с което изравни срещите, след като преди дни загуби във Велико Търново.

Днешният мач, игран в „Арена Шумен“, премина много оспорвано. В началото двата тима играха гол за гол. В 10-ата минута домакините успяха да поведат с два гола 6:4. Последваха грешки в тима на „Шумен“, а състезателките на „Етър“ реализираха една от дадените им две последователни дузпи и разликата бе намалена до един гол.  В следващите минути шуменки заиграха мобилизирано и успяха да дръпнат с четири гола и задържаха тази разлика до почивката – 14:10.

Драматично протече и второто полувреме. „Шумен“ натрупа преднина от шест гола, която хандбалистките на „Етър“ стопиха и в 50-ата минута резултатът бе 20:19. „Шумен“ не позволи обрат в мача, успя да поведе с два гола и задържа този аванс до заключителните минути на мача – 23:21. Пет минути преди края на двубоя отборът от Велико Търново остана с човек по-малко на терена, допусна и грешки, от което „Шумен“ се възползва и затвори мача при резултат 27:22.

Решителният трети двубой в полуфиналната серия ще се играе във Велико Търново на 25 април.

ШУМ.БГ