Шампионът "Манчестър сити" си върна първото място във Висшата лига след рутинна победа като гост на "Кристъл палас". Тимът на Пеп Гуардиола спечели с 3:1 на стадион "Селхърст парк" и записа девети пореден успех в първенството.

"Манчестър сити" записа девета поредна победа във Висшата лига и 12-а в последните 13 кръга. "Гражданите" събраха 83 точки и поведоха с една пред "Ливърпул" при равен брой изиграни срещи - по 33.

С успеха над "Кристъл палас" шампионите поставиха под напрежение тима на Юрген Клоп, който днес от 18.30 часа посреща "Челси" на "Анфилд".

След това за "Ливърпул" предстоят мачове с "Кардиф", "Хъдърсфилд", "Нюкасъл" и "Уулвърхемптън", а за "Сити" - с "Тотнъм", "Манчестър юнайтед", "Бърнли", "Лестър" и "Брайтън".

Рахим Стърлинг беше ключовата фигура за победата на шампионите днес и даде поредна заявка за наградата за играч на сезона. Той отбеляза първите два гола и увеличи сметката си във Висшата лига този сезон на 17 попадения.

Английският национал направи огромен пропуск в 10-ата минута, но много бързо се реваншира. В 15-ата минута той получи брилянтно извеждащо 50-метрово подаване от Кевин де Бройне, надбяга последния противников бранител и със силен шут с десния крак прати топката под гредата.

До почивката гостите от Манчестър имаха пълен контрол на терена, като владееха топката в близо 80% от времето.

Те пропуснаха няколко добри ситуации за втори гол, но в същото време за вратаря им Едерсон нямаше никаква работа.

След почивката ситуацията на терена не се промени, а в 65-ата минута "Сити" стигна до гола на успокоението. Давид Силва задържа топката на аутлинията и върна назад към Лерой Сане. Германецът центрира по земята към далечната греда за Стърлинг, който с едно докосване изпрати топката в обратния ъгъл.

След втория гол играчите на "Сити" се успокоиха твърде много и "Палас" се върна в мача. Лука Миливоевич се разписа директно от пряк свободен удар в 81-ата минута.

"Сити" все пак не позволиха да се стигне до напрегнат финал на мача, след като влезлият като резерва Габриел Жезус вкара за 3:1 след втора асистенция на Де Бройне. При паса към бразилския нападател имаше засада, но страничният рефер сгреши и голът беше зачетен.

Дневник