На граничните пунктове "Златарево" и "Кулата" митничари задържаха 530 кг. канабис и 850 мастербокса цигари. Подробности за акциите бяха дадени на брифинг в Петрич от главния секретар на МВР Ивайло Иванов, от директора на Агенция "Митници" Георги Костов и от заместник главния прокурор Иван Гешев, съобщи Българското национално радио.

При влизането си в страната на граничен пункт "Златарево" камион от Северна Македония, управляван от български гражданин, е бил подложен на рентгенова проверка. Шофьорът е казал, че не му е добре и след като е бил хоспитализиран в болнично отделение, е направил опит за бягство. Междувременно граничната полиция е открила 530 кг. канабис от Косово в тайници на камиона.

Главният секретар на МВР даде подробна информация и за задържан вчера камион с контрабандни цигари на "Кулата". При рентгеновата проверка е открито, че цялото ремарке на камиона е натоварено с цигари. "Количеството е 850 мастербокса. По документи камионът е превозвал климатични инсталации от Италия за Румъния", съобщи той.

Иванов подчерта, че и в двата случая организаторите на контрабандата са действали много професионално и са извършили сериозна предварителна подготовка.

Шофьорите на двата камиона са задържани и срещу тях са образувани досъдебни производства. Разследването за установяване на организаторите на престъпната дейност продължава. 

Дневник