В мач с много напрежение, два червени картона и нахлуване на запалянковци на пистата "Лудогорец" победи с 2:0 "Левски". На националния стадион шампионите триумфираха с попаденията на Клаудиу Кешеру и Козмин Моци от дузпа.

Радостта на бранителя след гола му доведе до покачване на напрежението в последните минути. След като вкара дузпата, Моци се изправи пред сектор Б, където е агитката на сините, и победоносно вдигна ръце. Впоследствие румънецът получи втори жълт картон и беше изгонен.

Минути по-рано "Левски" беше останал с човек по-малко, тъй като капитанът Иван Горанов беше отстранен за нарушението, довело до дузпата.

Сините имаха претенции за дузпа срещу Горанов в 69-ата минута, когато резултатът беше 0:1. Съдията Ивайло Стоянов даде знак играта да продължи.

"Лудогорец" е начело с 67 точки и води с три пред ЦСКА и с девет пред "Левски".

"Лудогорец" стоеше по-добре и водеше играта, но сините опитваха да използват всяка възможност да застрашат вратата на съперника.

В 16-ата при бърза атака Станислав Костов реши да играе сам и стреля, но над вратата. По-късно той отново стреля, но в ръцете на Ренан.

"Лудогорец" можеше да поведе в 26-ата минута, но нямаше късмет. След удар на Моци с глава топката падна върху гредата. Последва удар на Кешеру, но защитата на домакините се справи.

По-късно Николай Михайлов и Хали Тиам се сблъскаха, Марселиньо пое топката и стреля бързо, но не улучи вратата. В 37-ата минута "Лудогорец" поведе, след като с прехвърлящо подаване Марселиньо беше изведен зад защитата и пусна към Кешеру, който отблизо вкара.

След почивката Яцек Горалски беше изведен добре и стреля по диагонал, но Михайлов спаси.

В 69-ата минута дойде спорното положение, при което "Левски" поиска дузпа за нарушение на Вандерсон срещу Горанов, но сигнал не последва.

Резултатът се запази до 79-ата минута, когато грешка в защитата на сините доведе до откъсването на Якуб Швиерчок. Горанов го настигна и фаулира в гръб, за което беше изгонен, а съперникът получи дузпа. След гола и действията на Моци напрежението се увеличи.

 Дневник