Английската футболна асоциация (ФА) обяви приходи 376 милиона паунда за сезон 2017-2018. Резултатите важат за финансовата година, която приключва през юли 2018 г., и организацията бележи ръст на приходите с 25 милиона паунда.

През 2016-2017 година приходите на ФА бяха 351 милиона.

Телевизионните права продължават да бъдат най-големият приход на средства за организацията. За миналата година те възлизат на 225 милиона паунда. Освен рекордните приходи от ФА обявиха, че са инвестирали в подобряването на футбола в Англия 128 милиона паунда.

От ФА очакват още по-големи приходи в края на финансовата 2018-2019 година. В следващия отчет в сила ще влязат новите сделки с редица спонсори. ФА подписа 12-годишен договор с доставчика на спортна екипировка "Найки", както и тригодишно удължаване на сделката с авиокомпанията "Емирейтс" за спонсор на ФА къп. Другите спонсори на организацията са Budweiser, Pitch и IMG.

"ФА се намира в отлично финансово състояние. Благодарение на това ние ще продължим да подкрепяме с пълни сили развитието на английския футбол. Много важен за нашия проект е комплексът "Сейнт Джордж парк", който ни позволява да подготвяме всички отбори", каза председателят на ФА Мартин Глен.

Дневник