Точно 20 години след паметния финал в Шампионската лига с "Байерн" (Мюнхен) Оле Гунар Солскяр се завръща на "Камп ноу", но този път като мениджър на "Манчестър юнайтед". Норвежецът, който вкара победния гол през 1999 г., сега се отправя на нова трудна мисия след поражението на тима си с 0:1 преди седмица.

В първата среща на "Олд Трафорд" каталунците тотално надиграха "червените дяволи" и стигнаха до успеха с автогол на Люк Шоут. Тогава "Барселона" дори не им позволи на домакините да отправят точен удар.

Задачата на Солскяр и футболистите му е изключително трудна, след като "червените дяволи" се изправят срещу един от най-убедителните домакини в Европа. "Барселона" е в серия от 15 мача без загуба на "Камп ноу" във всички турнири. За последно тимът загуби на свой терен срещу "Бетис" в двубой 12-ия кръг на Ла Лига с 3:4.

В Шампионската лига "Барселона" е сред най-убедителните домакини. Каталунците не са губили на своя стадион от 1 май 2013 г., когато "Байерн" (Мюнхен) спечели с 3:0. От тогава минаха 2177 дни (5 години, 11 месеца и 16 дни). Точно 30 мача "Барселона" е непобеден като домакин в Шампионската лига, като това е рекорд в турнира.


Освен това "Барселона" вкарва средно по 3 гола в домакинските си мачове и допуска по 0.5 средно на двубой.

"Червените дяволи" вече се измъкнаха от много трудна ситуация. В осминафиналите съставът загуби от ПСЖ като домакин с 0:2, но след това триумфира в Париж с 3:1.

"Спомените от Париж ще помогнат на играчите. Показахме, че можем да осъществим обрат. Разбира се, срещу "Барселона" се играе трудно, особено на "Камп ноу". Трябва да сме фокусирани и уверени, когато създадем шансове да отбележим. Защото ще имаме такива", каза Солскяр и добави, че няма против тимът му да победи с гол в 93-ата минута.

Наставникът на "Барселона" Валверде отдаде заслуженото на противника. "Надяваме се да стигнем до полуфиналите, но сме изправени пред сериозен противник. Резултатите на "Юнайтед" в Шампионската лига говорят сами за себе си, те спечелиха три от четири гостувания. Срещу "Ювентус" и ПСЖ те вкараха победни голове в последните минути".

Победителят от "Барселона" и "Юнайтед" ще чака на полуфиналите някой от двойката "Ливърпул" - "Порто".

"Ювентус" срещу "Аякс"

В другата среща интригата е не по-малка, след като "Ювентус" и "Аякс" подновяват спора си при резултат 1:1. "Старата госпожа" отбеляза ценно попадение като гост в Амстердам и сега ще се надява да стигне до трети полуфинал в последните пет години.

За целта "Ювентус" съхрани голяма част от основните си играчи през уикенда, сред които и Кристиано Роналдо, който не игра срещу СПАЛ. "Бианконерите" са сред най-добрите домакини в Шампионската лига. От 2011 г. насам, откакто беше открит новият стадиона на тима, "Ювентус" има само три загуби в 37 европейски мача (22 победи и 12 равенства).

Тимът е и непобеден срещу холандски съперници като домакин.

"Аякс" вече отстрани "Реал" по пътя си. Холандците загубиха като домакин, но след това спечелиха на "Сантяго Бернабеу",за да детронират шампиона от последните три години.

Победителят от този мач ще чака на полуфиналите английски съперник от сблъсъка "Манчестър сити" - "Тотнъм".

Срещата "Ювентус" - "Аякс" ще бъде излъчена по "Макс Спорт 2", а тази между "Барселона" и "Манчестър юнайтед" по "Макс Спорт 3". И двата двубоя са от 22 часа.

Дневник