Не се чувствам употребен. Слуаят Иванчева се превъна в политически, а той е чисто криминален и затова съжалявам, каза днес по "Нова телевизия" бизнесменът Александър Ваклин. По обвинение за получен от него подкуп, вчера бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева беше осъдена на 20 години затвор.

"Аз изпълних своя своя дълг и дадох възможност на институциите да работят. останалото е в ръцете на съда и той реши", каза още Ваклин. Той обобщи, че делото е минали при невероятен натиск над обществото пред медии и ПР акции, идващ от защитници на Иванчева и Петрова.

Бизнесменът посочи, че като страничен наблюдател е доволен, че съдът може да поведе война с корупцията, въпреки несъвършеното законодателство, което затруднява събирането на доказателства и оставените вратички за измъкване.

"Присъдата е тежка. Тя стряска и мен, но това е решението на законодателя, който е преценил, че за това престъпление срещу обществото, трябва да има такова наказание", каза в заключение Александър Ваклин.

Дневник