Къща в село Драгоево и друга в Нови пазар пламнаха тази нощ. В гасенето им участваха 4 противопожарни екипа, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.

В 22,04 часа снощи било прието съобщение за пожар в имот на ул. “Цар Асен“ в Нови пазар. Към адреса бил насочен екип, който заварил къща на 48-годишен мъж обхваната в пламъци. В непосредствена близост била запалена и горяла покривна конструкция на постройка от около 20 кв. м. В пожара били унищожени 80 кв. м. от къщата. Пристигналите два екипа огнеборци успели да изгасят пламъците с 10 тона вода.

Вторият пожар възникнал в село Драгоево. В 4,00 часа на телефон 112 постъпил сигнал за горяща къща на ул. “Крайречна“. Към адреса тръгнал противопожарен екип от районната служба във Велики Преслав. След пристигане на място огнеборците заварили покривът на къщата в пламъци и повикали на помощ  втори екип от шуменската пожарна.

Пламъците били погасени с 22 тона вода, но в пожара изгоряла цялата къща от 140 кв. м., както и 2 тона фураж и зайци. Спасени били три сгради в съседство. 

Причината за възникване на пожара в Нови пазар е в процес на установяване, а къщата на 40-годишния Ц.Т. от Драгоево изгоряла заради късо съединение в електрическата инсталация, уточниха от пресцентъра на МВР.

ШУМ.БГ