За провеждане на изборите за членове на Европейския парламент, днес кметът на община Шумен Любомир Христов проведе консултации за определяне състава на секционните избирателни комисии.

В тях участваха представители на ПП „ГЕРБ“, Коалиция „БСП за България“, Коалиция „Реформаторски блок“, ДПС, Обединени патриоти – НФСБ, Атака, ВМРО, партия „Воля“, Коалиция „България без цензура“.

В Община Шумен ще има 127 избирателни комисии /СИК/. Толкова е и броят на председателите, заместник-председатели и секретари, а членовете ще бъдат 710.  В секциите с над 500 души техният брой ще е 9, в тези до 500 избиратели членовете ще са по 7, а при наличие на подвижна секция броят им ще е 5. Разпределението е според представените списъци и резултати от предходните избори и на днешните консултации представителите на политическите сили се съгласиха с него.

В петък политиците ще теглят жребий, чрез който всяка партия получава свои табла за поставяне на агитационни материали в Шумен. При случаи на лепене на плакати извън определените места, съответните представители на политическите сили ще бъдат санкционирани.

ШУМ.БГ