Козмин Моци остана без допълнително наказание за радостта си пред феновете на "Левски". Румънският защитник на "Лудогорец" ще пропусне един мач заради това, че беше изгонен срещу сините.

"Левски" ще трябва да плати 5000 лева глоба по три провинения, след като фенове на отбора излязоха на пистата и хвърляха предмети към Моци.

Десетина минути преди края на двубоя на "Васил Левски" румънецът вкара от дузпа за 2:0, след което победоносно вдигна ръце пред сектор Б, където е агитката на сините. Част от феновете реагираха бурно и излязоха на пистата, което наложи излизането на полиция.

Впоследствие Моци получи втори жълт картон и трябваше да напусне терена. Излизането му от игра се забави заради хвърлени предмети. Привърженик на "Левски" скочи върху покрива на тунела пред сектор А и нанесе щети. Фенът получи забрана за една година да посещава спортни събития и е глобен с 1000 лева.

След мача изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев заяви, че Моци трябва да бъде наказан поне за пет мача. Колегата му от "Лудогорец" Ангел Петричев обясни, че румънецът не е действал преднамерено.

Дневник