Апелативният специализиран съд реши окончателно да отстрани от длъжност кмета на община Созопол Панайот Рейзи и главния счетоводител Златка Мусева.

Двамата са обвинени за присвояване на над 2 млн. лева. Според прокуратурата парите са присвоени чрез 34 отделни договора за различни ремонтни дейности.

Рейзи твърди, че не се притеснява, защото няма доказателства за вината му, а и всички договори са изпълнени без забележка. Прокуратурата обаче смята, че парите са теглени от физическо лице, което няма общо с наетите фирми. Според обвинението Рейзи е знаел за това.

 Преди началото на заседанието пред първата инстанция в началото на април Рейзи каза, че ще се кандидатира отново за поста на предстоящите местни избори.

На 9 април Рейзи подаде оставка като член на ГЕРБ по време на среща с премиера и председател на партията Бойко Борисов, като на срещата е присъствал и зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов.

Рейзи аргументира решението си с желание да не остават съмнения, че по някакъв начин може да бъде възпрепятствано разследването срещу него.

Дневник