Ферари" е поставен в трудна ситуация, от която може да загуби много заради заповедите от бокса. Това смята шефът на конкурента на Скудерията "Мерцедес" Тото Волф. Австриецът коментира случките от уикенда в Гран при на Китай, когато във "Ферари" наредиха на Шарл Льоклер да пропусне Себастиан Фетел.

От началото на сезона и в трите старта Льоклер получаваше заповеди, касаещи съотборника му. В Австралия и Бахрейн беше казано на пилота от Монако да не извършва изпреварвания.

"Ситуацията е трудна и никога нещата не са само черни или само бели. Когато преследваш съперника си, винаги искаш да го правиш с по-бързо движещия се болид. Себастиан мислеше, че е по-бърз, и затова от тима му дадоха възможност. Разбирам ги. Проблемът е, че когато започнеш да правиш такива неща, се получава напрежение и рискуваш да създадеш по-големи проблеми", каза Волф.

 През миналия сезон "Мерцедес" също прибегна до заповеди от бокса. Това стана в състезания, в които Валтери Ботас отстъпваше позиция на борещия се за титлата Люис Хамилтън.

В Китай "Сребърните стрели" вкараха Ботас и Хамилтън в бокса в една и съща обиколка. Това остави финландеца без шанс да се бори за победата в надпреварата. Волф обаче защити решението си.

"Нямаше смисъл да ги оставим на пистата да се притискат един друг и да рискуваме да не завършим или да изпуснем победата."

След три старта "Мерцедес" е начело при конструкторите със 130 точки, а "Ферари" има 73. Следващият старт е Гран при на Азербайджан на 28 април.

Дневник