Общо 58 души са задържани от полицията по време на бой с кучета, съобщи столичната полиция. Проверката е направена по сигнал на 14 април сутринта в гориста местност над язовир "Искър", в землището на Панчарево.

В изоставена панелна постройка, част от бивш пионерски лагер, полицаите открили две дървени арени за провеждане на незаконните боеве, а около тях много паркирани автомобили с регистрационни табели от различни области на страната.

Задържаните са жители на различни населени места, те са отведени в районното полицейско управление в Самоков. В част от автомобилите на задържаните имало 9 кучета от породата питбул, които са иззети и предадени на служители от Столичното общинско предприятие "Екоравновесие".

 На местопроизшествието са извършени огледи. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Разследването продължава.

Междувременно един от задържаните - жител на Самоков, изхвърлил пред полицаите кутия с около 4 грама марихуана. По този случай също е образувано досъдебно производство. 

Дневник