Френският футболен шампион ПСЖ е близо до нов договор с доставчика на спортна екипировка "Найки", съобщават медиите в страната, както и испанското издание "Ас". Партньорството между двете компании датира от 1989 година и настоящата сделка е в сила до 2022 г.

Още отсега обаче ПСЖ има желание да подпише нов договор, като интерес има и от "Найки". Според договора парижани получават по 25 милиона евро на сезон.

От "Найки" могат да предложат три пъти по-висока сума и да плащат на френския шампион по 75 милиона евро. Новината идва само няколко дни, след като стана ясно, че и други тимове в Европа преговарят за рекордни договори. "Ливърпул" може да подпише с "Найки" за рекорден договор във Висшата лига, а "Реал" (Мадрид) е близо до удължаване с "Адидас" за повече от 1 милиард евро.

 "Ние винаги разговаряме с "Найки". Това е един от дългогодишните партньори на нашия клуб и сме щастливи да го имаме в отбора", коментира президентът на парижани Насер ал Хелайфи.

През този сезон ПСЖ носи специална серия екипи на "Найки" в Шампионската лига с логото Air Jordan. Това увеличи популярността на клуба в САЩ, където продажбата на фланелки е скочила с 470 процента.

Нов договор с "Найки" може да донесе много сериозни приходи на ПСЖ и да му помогне да се справи с финансовия феърплей. Клубът е разследван за неспазването му. Парижани подписаха договор и с веригата хотели Accor, която става генерален спонсор на клуба, заменяйки авиокомпанията Emirates. Авиопревозвачът на Дубай е спонсор на ПСЖ от 2006 г.

Дневник