„Тотнъм" е крайният победител в невероятния дуел с "Манчестър сити". "Шпорите" загубиха с 3:4, но са на полуфинал в Шампионската лига, благодарение на победата си с 1:0 у дома и повече голове на чужд терен.

Дъжд от голове и драматични обрати белязаха историческия мач на "Етихад". Върхът беше пети гол за "Манчестър сити" в 93-ата минута, който щеше да класира отбора напред, но не беше признат след преразглеждане на видеоповторение.

Двубоят започна вихрено с няколко обрата и в 21-ата минута резултатът беше 3:2 за "гражданите". След почивката "Сити" увеличи преднината си, но гол на резервата Фернандо Йоренте - също предизвикал въпроси около редовността си, донесе класирането на "Тотнъм".

В другия четвъртфинал драма нямаше, след като "Ливърпул" победи с 4:1 "Порто" като гост.

"Гражданите" си осигуриха мечтано начало и още в четвъртата минута поведоха. Тогава Рахим Стърлинг получи дълго подаване вляво и с много технично изпълнение вкара.

Само за три минути с голове на Хьон Мин Сон "Тотнъм" направи обрат. Най-напред в седмата минута играч на "гражданите" не успя да изчисти и кореецът се възползва, като стреля и преодоля Едерсон.

В десетата грешка при изнасянето на "Сити" помогна на "Тотнъм" да направи бърза атака и Сон получи, след което с техничен удар даде преднина на отбора си.

Още в следващата атака домакините изравниха. Бернардо Силва получи вдясно в наказателното поле и след рикошет топката попадна във вратата на "шпорите".

Футболната лудост продължи и в 21-ата минута "Сити" отново успя да поведе. Тогава Кевин де Бройне пусна успоредно пред вратата и намери при далечната греда Стърлинг, който вкара.

В края на полувремето Маурисио Почетино трябваше да направи принудителна смяна. Муса Сисоко получи травма и на мястото му се появи Фернандо Йоренте.

След почивката "гражданите" имаха възможност да поведат. Юго Лорис спаси удар на Стърлинг, а атаката продължи с разбъркване и не доведе до гол. Вратарят се справи и с много опасен изстрел на Де Бройне в 54-ата минута. "Тотнъм" отговори с удар с глава на Йоренте, спасен от Едерсон.

"Манчестър сити" ликуваше в 59-ата минута. Тогава с третата си асистенция в мача Де Бройне изведе Серхио Агуеро в добра позиция и със силен удар аржентинецът вкара.

Изключителният развой на мача продължи с трети гол за "Тотнъм". След ъглов удар Йоренте прати топката във вратата. Съдията Джунейт Чакър беше поставен в трудно положение, като изгледа положението на запис, за да прецени дали нападателят е играл с ръка и реши, че голът е редовен.

Кулминацията на изключително драматичните събития дойде в 93-ата минута, когато Стърлинг вкара. Последва разглеждане на положенията и голът не беше признат.

В другия двубой интригата беше по-малка. "Порто" започна с атаки от първата минута и още в началото имаше възможност да поведе, но опасен удар на Хезус Мануел Корона мина покрай вратата.

Португалският отбор продължи да опитва и имаше много удари, но без успех.

"Ливърпул" нанесе своя удар с една от малкото си възможности. В 26-ата минута Мохамед Салах подаде отлично към Мане, който засече във вратата. Положението беше прегледано със системата за видеоповторенията заради съмнения за засада, но такава нямаше.
С втория си удар във вратата "Ливърпул" стигна до втория си гол, като точен беше Салах. Скоро след това "Порто" намали чрез Милитао, но малко по-късно Роберто Фирмино се разписа за 3:1.

В последните минути Върджил ван Дайк вкара още един гол за "Ливърпул".
Дневник