Сауната на терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е без документи. Това е установила проверката на инспекторите от общински район "Слатина". Резултатите от нея съобщи за Би Ти Ви кметът на района Наталия Стоянова. За още две постройки на терасата в общината няма документация. Според констативния протокол това за обекти, разпростиращи се на почти 50 квадратни метра.

През 2012 г. е била извършена проверка на терасата, когато собственик на апартамента е бил човекът, от когото Георгиев е купил жилището. Тогава като незаконни са установени пристройка и остъклен навес. Сега обаче на терасата имало сауна, за която няма документи.

От общината уточниха, че до края на седмицата ще бъде изготвен констативен акт с окончателните данни за разминаванията на терасата. Той ще бъде изпратен на "Общинския строителен контрол". Те трябва да връчат заповед за незаконен строеж на собственика.

Пламен Георгиев заяви пред Би Ти Ви, че не е виждал констатациите. Той попита защо преди 7 години общината не си е свършила работата и не обявила проблемите с терасата. Шефът на антикорупционната комисия добави, че не е знаел, че има нещо незаконно в имота му и не би купил апартамент с такива постройки.

В момента Георгиев е в отпуска по предложение на премиера Бойко Борисов докато прокуратурата проверява законността на имотните му сделки. Пред журналисти той отказа да отговори на многократно зададения му въпрос колко души ползват терасата.

След разследване на "Антикорупционния фонд" се разбра, че Георгиев е пропуснал да декларира 186 кв.м тераса от своя апартамент - тризонет, а сделките, които е сключил, са на цена, под данъчната оценка на имотите.

Дневник