Над 130 ученици от СУ „Йоан Екзарх Български“ в Шумен участваха активно в уроците по Горска педагогика организирани от СИДП, ПП „Шуменско плато“ и ШУ „Епископ Константин Преславски“, съобщиха от пресцентъра на СИДП.

Децата от първи и втори клас на школото показаха, че познават дивите животни и птици  и дори са се срещали с някой от тях при семейни разходки в горите над Шумен. „Малките ученици ни изненадаха със знанията си. На всички нас ни е интересно какво са запомнили децата от уроците, които проведохме с тях и се надявам, че при следващите ни занятия ще надградим това, което учихме с тях през този месец“, коментира Ирина Павлова от ПП „Шуменско плато“.

Работата с деца в областите Шумен, Търговище, Добрич и Варна продължава и през следващите месеци. А за да могат да дадат на децата повече знания, всички  горски педагози от СИДП ще преминат второ ниво на обучение по дисциплината. Лектори ще бъдат австрийски и немски горски педагози, които пристигат в България по покана на предприятието.

ШУМ.БГ