Извършителят на убийството на 42-годишна жена в столичния квартал "Младост" 1, което стана вчера, е син на жертвата, а мотивът е финансов. Това стана известно от съвместен брифинг на прокуратурата и полицията, съобщава "Фокус". Мъжът, който е 21-годишен, беше задържан тази сутрин във влака София - Варна на гара Горна Оряховица

"Двамата с майка му са пристигнали в София на 16 април за настаняване на сина в клиника за лечение на наркомании. "Отседнали са в жилище на позната на жертвата. Били са посрещнати от зетя на познатата", добави тя. "Жертвата е намерена в хола на жилището, по очи, в локва кръв. По делото са назначени всички възможни експертизи, иззети са множество веществени доказателства", заяви Русинова. Според свидетелски показания вчера е имало скандал между него и майка му. Пред полицаите той дал "нелогични обяснения". Задържаният е криминално проявен за хулиганство, грабежи и други провинения. Получавал е лечение в различно клиники.

На 17 април към 18.30 часа в полицията е получен сигнал за открито тяло на 43-годишна жена в столичния кв. "Младост". След като нейни познати не са успели да се свържат с нея, решили да посетят жилището й. Пристигналите полицейски екипи и на "Бърза помощ" са установили следи от насилие по тялото на жената.

Дневник