12 училищни отбори от Община Шумен ще мерят знания и умения в общинския етап на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”. Тя ще се проведе на 22 април от 13,30 ч. в СУ „Трайко Симеонов”.

Всеки отбор ще се състои от четирима ученици от 5, 6 и 7 клас и ще се състезава  в три кръга - решаване на тест-листовка, викторина и практическо задание - сглобяване на пъзел с пътен знак и тест-ситуация за оказване на долекарска помощ.

Отборите в общинския етап ще се оценяват от жури, в което участват представители на сектор „Пътна полиция”, Областен отдел „Автомобилна администрация“, БЧК, РУО и общинска администрация.

Отборът, класирал се на І място, ще участва в областния кръг на Националната ученическа викторината по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”, който ще се проведе на следващия ден - 23 април от 14,00 ч. в СУ „Трайко Симеонов”.

Училищата, които ще се представят с отбори в общинския кръг са ІІ ОУ „Д-р Петър Берон“,  ІІІ ОУ „Димитър Благоев“, VI ОУ „Еньо Марковски“, IX ОУ „Панайот Волов“,  ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- с. Царев брод, ОУ „Васил Левски“- с. Градище, ОУ „Христо Ботев“ - с. Друмево, СУ „Васил Левски“, СУ „Сава Доброплодни“, СУ "Йоан Екзарх Български“,  СУ „Панайот Волов“ и СУ „Трайко Симеонов“.

ШУМ.БГ