Днес коалиция "Демократична България" внесе в Централната избирателна комисия листата със седемнайсетте си кандидати за предстоящите избори за Eвропейски парламент, съобщи пресцентърът на коалицията.

Кандидатите са:

1. Радан Кънев - ДСБ
2. Стефан Тафров – "Да, България!"
3. Албена Върбанова - Зелените
4. Мария Спирова – "Да, България!"
5. Цецка Бачкова - ДСБ
6. Росен Богомилов - Зелените
7. Алина Добрева – "Да, България!"
8. Димитър Филипов - ДСБ
9. Тома Белев - Зелените
10. Емил Георгиев - "Да, България!"
11. Владимир Славенски - ДСБ
12. Васил Гюров - Зелените
13. Сева Памукчиева – "Да, България!"
14. Павел Попов - ДСБ
15. Даниела Божинова - Зелените
16. Михаил Панайотов - "Да, България!"
17. Стоян Михалев – ДСБ

Слоганът на кампанията на обединението е "България може много повече в силна Европа".

"Демократична България" е обединение с ясен проевропейски профил. Защитава ценностите на силните, свободни и проспериращи демократични общества. За обединението подкопаването на принципите на правовата държава е основната заплаха за свободата и демокрацията в страната и Европа", се казва в съобщението.

Като своя основна цел на Европейските избори през 2019 г. "Демократична България" определя "привличането и сплотяването на всички демократично мислещи български граждани, които искат България в сърцето на европейското обединение и вярват, че само в ядрото на силна Европа България може да защити своя национален интерес и идентичността си". Тук можете да прочетете манифеста на коалицията за предстоящите избори.

С обявяването на листата отпадна възможността за съвместно явяване на изборите на "Демократична България" и "Движение България на гражданите" (ДБГ).

Дневник