По-малко от три дни след болезненото отпадане от Шампионската лига "Манчестър сити" има изключително тежка задача - да се изправи лице в лице срещу кошмара си. "Гражданите" срещат същия съперник на същото място - в 14.30 часа те приемат "Тотнъм" на "Етихад".

Шампионът няма право на грешка, тъй като е в люта надпревара за титлата във Висшата лига с "Ливърпул". Червените са начело с две точки преднина, но имат и мач повече.

Воденият от Хосеп Гуардиола отбор ще трябва да покаже дали се е съвзел физически и психически след емоционално изтощаващата пирова победа. В сряда английският шампион спечели с 4:3, но отпадна заради допуснатите повече голове на свой терен.

Допълнителна тежест срещу "Сити" е и развоят на мача. "Гражданите" вкараха безценен гол за 5:3 в 93-ата минута, но след видеоповторение беше отсъдена засада и бурната радост за секунди се превърна в кошмар.

"Това е жестоко, но трябва да го приемем", каза Гуардиола след отпадането от Шампионската лига.

Времето за възстановяване е малко, но "Сити" няма право на грешка. Отборът знае, че ако спечели петте си оставащи мача, ще е шампион. Шампионите обаче имат по-трудна програма, като освен срещу "Тотнъм", имат мач и срещу друг от отборите, борещи се за място в топ 4 - градския си съперник "Манчестър юнайтед" (само след четири дни).

"Те ще реагират като шампиони", заяви полузащитникът на "Ливърпул" Джеймс Милнър за "Сити".

Червените гостуват на "Кардиф" в неделя. Интересно ще е и как развоят в Шампионската лига ще се отрази на "Ливърпул". Отборът се класира за полуфиналите, където му предстоят два мача с "Барселона" в началото на май.

Мениджърът Юрген Клоп смята, че умората няма да е проблем. "Ние все още сме в Шампионската лига и в борбата за титлата и не сме уморени". По думите му червените са принудени да печелят всеки мач във Висшата лига, а на практика и в Шампионската лига.

Дневник