Листата с кандидатите на БСП за предстоящите избори е силно антиевропейска. По-голяма част от тях не познават познават добре институционалните и политически механизми на европейските институции. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова, която е и кандидат за евродепутат.

"Опитат се да захлупят европейския дебат с вътрешнополитически проблеми", каза Павлова. Тя добави, че от ГЕРБ са предложили както дебат по европейските въпроси, така и да има обединение за теми, които да са надпартийни и които българските представители да отстояват в Европейския парламент. По думите й реториката и поведението на Елена Йончева, която е водач на листата на БСП "ще опетнява имиджа на България в Европа", а в момента дебатът се измества.

"За нас е важно да се прочисти системата, дори това да донесе още щети на ГЕРБ", беше коментарът й за "Апартаментгейт" – скандалът, който доведе до поредица оставки в ГЕРБ заради разкрития за имотни сделки, сключвани на цени под средните за пазара.

"Разликата между ГЕРБ и останалите политически сили е, че в ГЕРБ се дават веднага оставки. Прочистването трябва да продължи", добави Павлова, която е и бивш министър на регионалното развитие. Това е причината, според Лиляна Павлова, имиджа на ГЕРБ да пострада най-силно от скандала с апартаментите.

Дневник