Втората допинг проба на британският боксьор Джарел Милър също се оказа, с което той отпада като вариант за следващ съперник на световния шампион Антъни Джошуа. Преди седмици Милър беше уличен в употреба на забранени стимуланти, като отхвърли да е вземал подобни вещества. В пробата от урината на 30-годишния американец, взета на 20 март, са открити следи от кардарин (GW1516). Той е забранен, тъй като се използва за увеличаване на аеробната сила, изгаряне на мазнини и повишаване на издръжливостта.

Втората проба обаче доказва, че Милър е ползвал допинг.

Лицензът му е отнет, с което мачът на 1 юни срещу Джошуа, който трявбаше да се състои в САЩ. Подробности за пробата на Милър не се споменават, но според промотъра на Джошуа Еди Хърн "Милър се е провалил на втори тест за друга субстанция".

"Искрено съжалявам. Сега не ми остава нищо друго освен да осъзная моята грешка и да направя така, че да се върна по-силен и по-добр боксьор", каза Милър.

Според Еди Хърн следващият съперник на Антъни Джошуа ще бъде обявен до седмица. Британецът държи поясите на

Освен това Хърн обяви, че заместникът на Милър за съперник на Джошуа ще бъде обявен през следващата седмица. Британецът държи поясите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO). Българинът Кубрат Пулев е официален претендент за пояса на IBF.

Дневник