Звездата на "Ливърпул" Мохамед Салах не попадна сред номинираните за Играч на сезона в анкетата на Асоциацията на професионалните футболисти (PFA). Египтянинът беше №1 и в трите приза през миналия сезон - PFA, на пишещите журналисти и на Висшата лига, но сега няма да може обере и трите награди.

Дотук Салах има 34 мача с 19 гола и девет асистенции в шампионата. Той поделя първото място в реализаторската листа със Серхио Агуеро от "Манчестър сити".

Именно "Сити" и "Ливърпул", които спорят за титлата, доминират в класацията с петима номинирани. От "гражданите" това са Агуеро, Рахийм Стърлинг и Бернардо Силва, а от "Ливърпул" Върджил Ван Дайк и Садио Мане. Нападателят на "Челси" Еден Азар е шестият номиниран.

Агуеро мина границата от 30 гола в пореден сезон, като е и най-резултатният играч от английските отбори. Аржентинецът има и 10 асистенции дотук. Съотборниците му Силва и Стърлинг също правят много силен сезон. Португалецът е с 12 гола и 12 асистенции в общо 45 мача във всички турнири, а английския национал с 23 гола и 13 асистенции.

Ван Дайк, който е считан за фаворит за наградата, преобрази "Ливърпул" и е стълб в защитата. Холандецът, купен за 75 милиона паунда, помогна на състава да запази 22 сухи мрежи в 43 мача. Ван Дайк има отбелязани и пет гола.

В категорията за млади играчи Стърлинг и Силва отново са номинирани. "Ливърпул" също има представител, като това е Трент Александър-Арнолд.

Номинации за Играч на сезона

Играч на сезона
Серхио Агуеро (Ман сити)
Рахийм Стърлинг (Ман сити)
Бернардо Силва (Ман сити)
Върджил Ван Дайк (Ливърпул)
Садио Мане (Ливърпул)
Еден Азар (Челси)

Млад играч на сезона
Трент Александър-Арнолд (Ливърпул)
Дейвид Брукс (Борнемут)
Маркъс Рашфорд (Ман юнайтед)
Деклан Райс (Уест Хем)
Бернардо Силва (Ман сити)
Рахийм Стърлинг (Ман сити)

Дневник