За 15-ти път турнирът по карате шинкиокушин „Мадарски конник“ събра състезатели от клубовете в България в Шумен. Традиционната надпревара е за мъже и жени, които не са попаднали в календарната година в националните отбори на страната и преминава под мотото „Всяко начало е трудно“. 

В национални турнир „Мадарски конник“ взеха участие състезатели от клубове от София, Пловдив, Варна, Асеновград, Благоевград, Димитровград, Приморско и домакините от СК „ Киокушин”

Домакините от Шумен участваха с трима състезатели и спечелиха три медала. Шампион стана Каан Шюкри при мъже в кат. до 85 кг, който на полуфинала победи с ипон Димитър Генов от АСКК „Тракия“- гр. Пловдив след отлично пласирана джодан хидза гери, а във финалния двубой отново с ипон се наложи над Владислав Донев от КК „Канку-Кай“- гр. София с чудан мае гери. Сребърен и бронзов медал за шуменският клуб донесоха Калоян Георгиев и Йордан Георгиев в дисциплината ката.

С единодушно решение на съдийската колегия призът за най-техничен състезател при мъжете бе присъден на Каан Шюкри. При жените наградата отиде при Валентина Тасева от СК „Спартак“ - гр. Благоевград. Призът за най- добър дебют, който домакините от Ск „Киокушин“ връчват в памет на Павлин Петров бе даден на Георги Георгиев от АСКК „Тракия“ - гр. Пловдив.

Традиционният турнир по карате шинкиокушин за купа „Мадарски конник” се провежда със съдействието на Община Шумен.

Шуменските каратисти продължават своята подготовка за предстоящите Национални първенства по карате Шинкиокушин за деца до 10 г., деца до 12 г. и деца до 14 г., които ще се проведат на 04.05.2019 г. в Зала „Арена Шумен“.

ШУМ.БГ