"Лудогорец" направи поредна важна стъпка към осма поредна титла в Първа лига след успех над "Ботев" (Пловдив) с 3:0. Шампионът увеличи аванса си на върха в таблицата на пет точки пред ЦСКА.

Съставът на Стойчо Стоев се възползва от равенството на червените с "Левски" по-рано през деня. Точни за успеха на "Лудогорец арена" бяха Драгош Григоре от дузпа и Якуб Шверчок, разписал се два пъти.

"Лудогорец" записа седми последователен шампионатен мач без загуба. Впечатляващ факт е, че в този период съставът не е допускал гол в мрежата си. За последно "Черно море" вкара на шампионите като това беше преди 56 дни (23 февруари) при успеха с 1:0. От тогава "Лудогорец" в 707 минути запазва мрежата си суха.

Успехът е и първи за шампионите като домакин от 16 март насам. След победата над "Септември" тогава, тимът на Стойчо Стоев записа две поредни равенства.

Двубоят не започна добре за шампионите, които в 22-ата минута изгубиха Клаудиу Кешеру. нападателят, който преди началото на срещата получи плакет и специална фланелка с №100 за отбелязаните си 100 гола с екипа на тима, получи контузия. Вместо него на терена влезе Шверчок.

В края на първата част "Лудогорец" нанесе своя удар и в рамките само на осем минути се разписа два пъти. Първо в 37-ата минута Марселиньо беше съборен в наказателното поле от вратаря Даниел Кайзер и домакините получиха дузпа.

От бялата точка централният бранител Григоре не сбърка и откри - 1:0.

В последната минута на редовното време Шверчок получи хубав пас в наказателното поле, излъга Костадин Ничев, а после и вратаря Кайзер и се разписа от малък ъгъл.

След почивката "Ботев" опита да отговори, като увеличи агресията. Опитният тим на домакините обаче по никакъв начин не се огъна, а умело контролираше случващото се на терена. В края и умората си каза думата, след като в средата на седмицата гостите от Пловдив имаха мач за Купата на България.

До края на редовното време дори остана време за трети гол, вкаран от Шверчок.

Дневник