Зала „Юнак“ в Шумен събра състезатели от различни възрасти във втория открит турнир по тенис на маса в памет на шуменката Виолета Баева – дългогодишна участничка в първенствата на А и Б група на България.

В двудневната надпревара се включиха спортисти от Шумен и Варна, които играха в три категории – деца и юноши, жени, мъже.

При най-малките победител стана Мартин Христов. Той спечели и купа за най-перспективен състезател на турнира. Втори тук се класира Денис Чернев, третите места заеха Давид Сандев и Траян Георгиев.

При жените първото място спечели опитната състезателка Анета Михайлова. След нея се наредиха Дияна Бонева, Юлия Янкова и Ваня Янкова. При мъжете първи е Росен Рачев пред Данаил Петков, Денис Хатибов и Велислав Георгиев. При двойките първи станаха Росена Рачев и Атанас Росенов.

По време на надпреварата домакините от клуб „Роко“ предоставиха маси, на които малчугани от детските градини направиха първи стъпки в тениса на маса.

Турнирът в памет на Виолета Банева се проведе с помощта на Община Шумен. Всички участници получиха медали, а шампионите и парични награди.

ШУМ.БГ