Дългогодишната заместничка на созополския кмет Панайот Рейзи Катя Стоянова поема временно управлението на общината. Това реши днес местния парламент на своя извънредна сесия.

Както е известно, миналата седмица Апелативният специализиран съд окончателно отстрани от длъжност Рейзи и главния счетоводител на общината Златка Мусева. Двамата са обвиняеми от март за длъжностно присвояване във връзка с над 30 договора за строително-ремонтни дейности на територията на община Созопол за около 2 милиона лева. 

С 12 гласа "За" и  5 въздаржали се, съветниците избраха Стоянова за временно изпълняващ длъжността кмет на община Созопол.

    "Най-важно в момента е да направим добра подготовка за предстоящия туристически сезон, посочи тя. Созопол е град с традиции. Предстоят празници и ние трябва да направим града добър и приятен не само за неговите жители, но и за гостите на Созопол. Това са ни първите основни задачи. Общината продължава да работи, каквито документи са поискали, ние сме ги предали на следствието. Не виждам проблеми, които да идват от това, че Общината е затруднена да работи", заяви Стоянова, цитирана от Българското национално радио.

Тя обаче отказа да отказа да коментира разследването срещу Панайот Рейзи.

Клуб Z