Кърджалийският окръжен съд върна книжката на Лютви Местан, като отмени постановление от 16 април на прокурор при Окръжна прокуратура – Кърджали, съобщиха от окръжния съд, цитирани от агенция "Фокус". Съдът е приел, че единственият мотив, с който се обосновава постановяването на тази ограничителна мярка е, че тя се взема с цел да бъде осуетено извършването на друго престъпление от обвиняемия.

От кърджалийския окръжен съд посочват, че от събраните до момента данни по делото не се установява разследваното деяние да се отличава с по-висока от типичната за този вид престъпления обществена опасност, и в обжалваното постановление не е налице яснота извършването на какво друго престъпление ще бъде осуетено с отнемането на свидетелството за правоуправление на обвиняемия. Определението на съда е окончателно.

Лютви Местан катастрофира миналата неделя, като колата му удари друг автомобил, при излизането на главния път Кърджали - Маказа. Той е обвинен за причиняване на смърт по недпредпазливост, като е отнел предимство. Лидерът на ДОСТ не е съгласен с тази теза. Според него фолксвагенът му е бил ударен от другия автомобил, след като той вече е бил в своята лента.

Дневник