Платени са глобите по два от трите акта, наложени на екипа на филма Rila mountainRunning Wild with Bear Grylls, съобщи сайтът на Национален парк "Рила". Те са свързани с това, че водещият Беър Грилс и неговият спътник са плували в Каракашено езеро и са уловили и умъртвили животински видове.

Предстои издаване на наказателно постановление за неспазване на режимите в парка при заснемането на филма чрез палене на огън на нерегламентирано място в защитената територия. Глобата за това е от 1000 до 10 хил. лева.

Дирекцията на парка състави актовете през февруари за нарушенията при заснемането на филм, което е станало месеци по-рано - през юни 2018 г. До актовете се стига след изпратен сигнал до фейсбук страницата на Министерството на околната среда, за което съобщи самото то. Той е свързан с епизода "Планината Рила – България – В дивата пустош с Беър Грилс и Дерек Хъф", който е излъчен по "Дискавъри ченъл". От обясненията на дирекцията се разбра, че кадрите, от които се виждат нарушенията са били заснети във време, в което с екипа не е имало представител на парка с екипа.

Дневник