Женският тим на „Шумен“ спечели полуфиналната серия срещу „Етър“ от първенството по хандбал в  А група и ще играе за шампионската титла на България. Днес във Велико Тръново шуменки взеха победата в третата среща между двата отбора, след като спечелиха в Двореца на културата и спорта с 25:22 (13:9).

Очаквано мачът тръгна гол за гол, но в 10-ата минута шуменки успяха да поведат с 6:4, а в средата на полувремето авансът им достигна до пет попадения – 9:4. До края на първата част „Шумен“ успя да задържи преднината си и на почивката водеше с 13:9.

В първите минути на втората част „Шумен“ успя да удържи преднината си от четири гол, но в средата на полувремето „Етър“ имаше шанс за обрат. При 16:19 за шуменки те останаха с четири човека на терена. Двата отбора реализираха по една дузпа в своя полза за 17:20. Последваха две атаки за домакините, при които те реализираха, за да намалят разликата само до гол 19:20. Шуменските състезателки веднага реагираха и вкараха два гола във вратата на съперника си за 19:22. Домакините върнаха едно попадение, а при атаката на „Шумен“ Юлияна Таче пропусна да отбележи. Последва нова дузпа за „Етър“ и разликата отново стана един гол – 21:22. При следващата атака Таче се реваншира за пропуска си и вкара за 21:23. Последва спасяване на игралата невероятно в този мач шуменска вратарка Станислава Стоянова, а в заключителните минути шуменки затвърдиха успеха си с нови два гола. В края на срещата бе отсъдена дузпа за „Етър“, която бе вкарана за крайното 22:25.

З златните медали в първенството "Шумен" ще играе с "Бъки" Габрово. Във финалната серия се игра до две победи от три мача. Първата срещ ще е в Габрово.

Днес във Велико Търново отборът на „Шумен“ бе подкрепян мощно през целия мач от свои фенове, за които хандбалният клуб осигури транспорт. На срещата дойде и кметът Любомир Христов.

 

ШУМ.БГ