Футболистите на „Волов“ записаха победа с 3:0 над гостуващия им тим на „Устрем“ Дончево. Срещата бе от последния кръг на първата фаза на първенството в Трета североизточна лига.

На стадион „П. Волов“ днес домакините от Шумен можеха да запишат и по-убедителна победа, но направиха много пропуски пред вратата на „Устрем“. И трите попадения шуменци реализираха през втората част на мача.

През първото полувреме играчите на „Волов“ показаха, че са по-добрият отбор на терена и могат да стигнат до победата. Шуменци атакуваха по-често, като в 24-ата минута Муса бе изведен сам срещу вратата на гостите, но нацели гредата. След това се обади стара контузия на деветката на „Волов“ и треньорът Стоян Чешмеджиев направи първа смяна в състава. До края на първите 45 минути „Волов“ опита още няколко атаки, но без резултат. Футболистите на „Устрем“ не застрашиха вратаря на шуменци.

Още в първата минута на второто полувреме „Волов“ поведе в резултата. Автор на попадението стана Иван Цонев. Четири минути след това вратарят на „Устрем“ Иванов спаси два последователни удара – първо Сонер Кязим стреля и стражът изби, а след това Анъл Кирилов направи добавка, която също бе отразена от Иванов. В 55-ата минута атаките на „Волов“ доведоха до нов гол във вратата на „Устрем“, а точен бе Доан Османов, който се разписа за 2:0.

В 60-ата минута Димитров от „Устрем“ можеше да намали, но ударът профуча над вратата на шуменци. Пет минути след това „Волов“ имаше шанс за нов гол. Кязим напредна, подаде към Теодор Тодоров, който стреля, но вратарят на гостите отново спаси. След това Кязим пробва силата на удара си, но топката прелетя над вратата на „Устрем“.

В 73-ата минута на мача гостите от Дончево останаха с човек по-малко на терена, след като за втори жълт картон играта напусна Никола Тодоров. Това позволи на шуменци още да изострят атаките си и те стигнаха до трети гол в 80-ата минута след попадение на Сейхан Ахмед. В края на мача с удар от центъра футболист на „Устрем“ се опит да изненада вратарят на „Волов“ Добромир Дочков, който изби топката в корнер, след чието изпълнение вратата на домакините не бе застрашена.

В сряда, 1 май, футболното първенство в Трета североизточна лига продължава с второто си фаза. В нея тимовете са разделени на първа шестица и втора седмица според класирането си до 26-ия кръг. „Волов“ е във втората група и по програма ще гостува на „Тополи“ в първия си двубой. В първата група са „Хитрино“ и „Ботев“ Нови пазар. На 1 май „Хитрино“ гостува на „Светкавица“ в Търговище, а „Ботев“ на „Спартак“ във Варна.

ШУМ.БГ