Георги Дерменджиев вече не е треньор на "Левски", след като днес преди обяд е бил освободен от поста, съобщиха от клуба. Изпълнителният директор на клуба Павел Колев е освободил треньора.

Треньорът беше назначен преди три месеца, след като пое сините на 21 януари. Под негово ръководство "Левски" изигра 11 мача, в които записа пет победи, три равенства и три загуби с голова разлика 14:11. Треньорът, който спечели три титли с "Лудогорец" и вкара два пъти отбора в Шампионската лига, дойде с големи надежди на "Герена".

"В плановете на ръководството влизаше дългосрочно сътрудничество с наставника. Причината обаче, поради която това няма как да се случи, е незадоволителното представянето на отбора в последно време. Загубата и представянето в последния шампионатен мач на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" срещу "Берое" наложиха спешните мерки, за да може тимът да бъде стабилизиран в оставащите срещи от плейофите в Първа професионална лига", гласи съобщение на официалния сайт.

"Дневник" потърси Дерменджиев, който не отговаря на мобилния си телефон. Човек от екипа на треньора обаче потвърди, че той е бил осовобен по-рано през деня. Помощниците на Дерменджиев остават на работа. До края на сезона тимът ще бъде воден от Георги Тодоров, който досега работеше в детско-юношеската школа на сините.

Официално договорът му влезе в сила от 14 февруари, като той беше анонсиран за две години и половина. Още при пристигането на Дерменджиев имаше неяснота в клуба, след като треньорът се присъедини по средата на зимната подготовка, докато начело на "Левски" беше Славиша Стоянович.

Под ръководството на специалиста "Левски" не записа нито една победа на своя стадион "Георги Аспрухов". Сините взеха само едно дерби през 2019 г. – това срещу ЦСКА в редовния сезон на 24 февруари след автогол на бранител на съперника.

В последния кръг "Левски" загуби от "Берое" на "Герена" с 1:2 след обрат.

По време на престоя на Дерменджиев в "Левски" няколко пъти се появяваше информация за назначаване на Петър Хубчев за треньор. Включително и в деня на последната европейска квалификация на националния отбор с Косово.

В последните седмици Дерменджиев няколко пъти обясни, че "Левски" скоро ще се върне на победния път и обеща, че сините ще се борят отново за шампионската титла. След поражението от "Берое" обаче той оправда слабата игра с "психологически стрес на "Герена".

Това е трета треньорска смяна в "Левски" от началото на сезона. Италианецът Делио Роси започна състезателната година, но беше сменен след отпадането от Лига Европа от "Вадуц". Временно тимът беше воден за няколко мача от Тодор Симов, преди през август начело да застане Славиша Стоянович.

През зимата словенецът беше пред напускане, но започна подготовката за втория полусезон. В средата на януари обаче "Левски" се раздели с него. Дерменджиев беше назначен след промяната на собствеността и влизането на Васил Божков в "Левски".

Дневник