Ботев" (Пловдив) прекърши амбициите за титла на ЦСКА след успех с 2:0 в последния мач от 31-ия кръг в Първа лига. Пловдивчани се оказаха непреодолимо препятствие за състава на Любослав Пенев в трети пореден двубой. И двата гола паднаха в заключителните минути. Феребори Доре откри в 83-ата, а Тодор Неделев се разписа в третата минута на добавеното време.

След като "Ботев" спря ЦСКА в полуфиналите в Купата на България, сега съставът от Пловдив отдалечава червените и от мечтите за титла. Червените излязоха за задължителна победа в Коматево, която да ги доближи на две точки от лидера "Лудогорец", но не постигнаха търсения резултат.

Третият пореден сблъсък между двата отбора, беше белязан от много нерви и малко на брой голови положения. За разлика от двете срещи в Купата на България, които завършиха 3:2 и 3:3, този път зрелище нямаше.

След загубата ЦСКА остава на пет точки от "Лудогорец", който също загуби в кръга. До края на сезона остават пет кръга, в които предстои и директен сблъсък между двата състава на "Българска армия".

Двубоят прекъсна серия от осем мача без загуба на ЦСКА. За последно тимът беше загубил в Първа лига на 24 февруари в дербито с "Левски". "Ботев" нямаше победа в седем шампионатни срещи (пет равенства и две загуби).

След двубоя за Купата Любослав Пенев направи няколко промени, като най-значимата от тях беше на вратата, където Данте Стипица замени неубедителния Витаутас Черниаускас. "Ботев" беше без наказаните Антонио Вутов и Филип Филипов.

В началните минути на терена преобладваше битката, а головите положения бяха малко. ЦСКА играеше изчаквателно, не успяваше да стигне до вратата на домакините, след като "Ботев" прие действията в своята половина.
Единствените опасности за червените бяха след удари отдалеч. В 35-ата минута футболистите на Любослав Пенев имаха и претенции за дузпа, когато Евандро падна след изблъскване в гръб.През втората част домакините бяха далеч по-активни, като нямаха голям превес, но водеха играта по-далеч от своята врата. ЦСКА се беше отворил да търси гол и това оставяше празни пространства. В предни позиции обаче ЦСКА стигаше само до центрирания, които в един момент изглеждаха като акт на безсилие.

Нервите също взеха връх, като съдията Ивайло Стоянов показа 12 жълти картона.

Всичко отиваше към нулево равенство, при влизане в заключителните 10 минути. Тогава обаче "Ботев" се възползва и в 83-ата минута откри чрез Феребори Доре. Нападателят получи в наказателното поле, мина край Нуно Томаш и с диагонален шут реализира – 1:0.

В минутите до края за играчите на Николай Киров остана време да стигнат и до втори гол. Вкара го Тодор Неделев в третата минута от продължението.

Дневник