Красимир Балъков е все по-близо до това да застане начело на националния отбор. Треньорът, който води "Етър", вече подбира щаба си като селекционер, пише "Труд".

Според информацията президентът на БФС Борислав Михайлов вече е предложил поста на Балъков. Досегашният селекционер Петър Хубчев се разделя с отбора.

Желанието на Балъков е да довърши сезона с "Етър". Отборът от Велико Търново се бори за седмото място, което дава възможност за участие в плейофа за класиране за Лига Европа.

Преди дни треньорът на "Етър" даде знак, че все още не е получил предложение. "Моето име го свързват почти винаги, когато има смени в националния отбор. Досега не съм станал селекционер. Нормално е да ми свързват името. Нека да изчакаме дали (националният отбор на) България ще почука на вратата и тогава ще отговоря", каза Балъков пред "Диема спорт".

Преди месец се появи информацията, че Хубчев отива в "Левски", а начело на националния отбор идва Балъков. Тогава всички страни отрекоха, като заговориха за саботаж. Самият Балъков заяви: "българският манталитет заби нож в гърба на българския футбол".

Преди ден "Левски" се раздели с Георги Дерменджиев.

Дневник