Двама русенци се опитали да изпратят чрез куриерска фирма в Шумен до европейски страни над 47 кашона със стоки менте на марките „Адидас“ „Найк“, „Томи Хилфигър“, „Гучи“, Долче и Габана“. Схемата им била разкрита след полицейска операция, проведена на 25 април, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Акцията на полицаите започнала, след като от Отдел „Икономическа полиция“ в ГД „Национална полиция“ била получена информация, че в Индустриалната зона на Шумен неизвестни посетили офис на куриерска фирма. Заявили, че имат намерение да изпратят много на брой предварително опаковани колетни пратки за страни в Европейския съюз.

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност към ОДМВР- Шумен разкрили, че в офиса на куриерската фирма вече са предадени няколко кашона. В близост полицаите установили паркиран товарен автомобил Рено с русенска регистрация. При проверка в него са намерени 47 кашона, в които имало луксозни спортни дрехи, обувки, чанти, чехли, колани обозначени  със знаците на известни търговски марки.

Полицаите получили информация, че водачът на товарния автомобил се придвижва заедно с шофьор на Ауди А6 също с русенска регистрация. Двамата мъже са намерени. Това са Е.А. /46г./ и Т.Т. / 41г./, които към момента на проверката не са представили документ за произход на стоките.

За извършено престъпление по чл. 172 Б от НК е образувано досъдебно производство.

ШУМ.БГ